Hixhreti dhe dita ndërkombëtare e të moshuarve

Mehas Alija Falënderimi i takon Zotit të gjithë botëve, salavatet dhe selamet i takojnë të Dërguarit të Tij, familjes, shokëve dhe gjithë atyre që e pasojnë për të mirë deri në ditën e gjykimit “Besimtarë të vërtetë janë ata që besojnë fuqishëm në Allahun xh.sh. dhe në Pejgamberin e tij, dhe pastaj nuk dyshojnë, si…

Takim i veçantë midis imamëve dhe priftërinjve në Birmenstorf të Zvicrës

28 shtatori ishte një ditë e bukur në Zvicër, e cila u shënua me një aktivitet të bukur nga përfaqësuesit fetarë të dy religjioneve fetare në vend, atij islam dhe të krishterë, respektivisht të Kishës Reformiste dhe hoxhallarëve të Unionit të Imamëve Shqiptarë. Ndeshja u zhvillua në fushën sportive të Birmenstorf-it të kantonit të Aargau-s.…

Zvicër: Xhamia El-Hidaje, shembull në largimin e paragjykimeve midis feve

Në pasditen e së enjtes, me datë 15.09.2016, xhaminë El-Hidaje në qytetin e St. Gallenit në Zvicër, e vizitoi një grup pensionistësh prej 30 vetash nga Spitali kantonal i qytetit, vizitë kjo e cila ishte si rezultat i bashkëpunimit të gusht midis Organizatës multinacionale islame – DIGO, Spitalit kantonal dhe xhamisë El-Hidaje. Me këtë rast…

Kurban Bajrami në St. Gallen të Zvicrës, mijëra besimtarë falën namazin e bajramit

Dita e hënë, 12 shtatori i vitit 2016, ishte një ditë e veçantë për muslimanët shqiptarë të qytetit të St. Gallenit në Zvicër. Në këtë ditë u festua dita e Kurban Bajramit. Ceremonia e faljes së namazit të Bajramit u zhvillua në vendin e zakonshëm të xhematit të xhamisë El-Hidaje, tanimë të njohur edhe si…