Libra
pergjigje_jomuslimaneve_ne_pyetjet_me_te_shpeshta_per_islamin_1

Përgjigje jomuslimanëve në pyetjet më të shpeshta për Islamin

Dr. Zakir Abdul Karim Naik

Kurani-ne-jeten-e-perditshme

 Kur’ani në jetën e përditshme

Haxhah Liza Abdallah (Angela Milo)

MARMADUKE.-M.-PIKTHAL

 Porosi kur’anore

Marmaduke M. Pikthal, M. Fateh Muhammad

400-keshilla-islame

 400 këshilla islame

Ahmed Izzuddin el-Bejanunij

The-Muslim-Converts-Association-of-Singapore-Darul-Arqam

The Muslim Converts’ Association of Singapore Darul Arqam

Mr. Fehim Xhafer Dragusha

Mr.-Bekim-Alimi-Zijad-Zuzo

Islamischer Religionsunterricht an Schweizer Schulen

Mr. Bekim Alimi & Zijad Zuzo

Islami-Im

ISLAMI IM – Shkalla 1

 Mr. Rejhan Neziri

Si-ta-kryej-haxhin

 Si ta kryej haxhin?

Mr. Bekim Alimi

Intervista

Tiranë, Kryesia e UBISHZ-së mori pjesë në Konferencën shkencore për imamët

Të shtunën, më 27.01.2018, Komuniteti Mysliman i Shqipërisë organizoi konferencën e tretë me temë “Roli i imamëve në shoqërinë moderne”, në të cilën konferencë mori pjesë edhe kryetari i Unionit të Bashkësive Islame Shqiptare në Zvicër, Mehas ef. Alija. Ne shoqëri të kryetarit të UBISHZ-së ishin edhe kryetari i Kuvendit të UBISHZ-së, H. Abdullah Mustafa…

Konstituierung des DAIGS-Vorstandes

Am Montagabend, 18.12.2017 fand in den Räumlichkeiten der Regensdorfer Moschee die erste DAIGS-Vorstandssitzung statt. An diesem Treffen nahmen auch der Präsident und der Vizepräsident der Mitgliederversammlung, Abdullah Mustafa und Ylber Shahini, teil. Die Funktionen innerhalb des Vorstandes wurden wie folgt vergeben: 1. Hfz. Mehas ef. Alija – Präsident (gewählt an der Gründungsversammlung) 2. Dr. Bashkim…

Konstituohet kryesia e UBISHZ-së

Në mbrëmjen e së hënës, 18.12.2017, në xhaminë e Regensdorfit u mbajt mbledhja e parë e kryesisë së UBISHZ-së. Në këtë takimi, përveç kryetarit dhe anëtarëve të kryesisë, morën pjesë edhe kryetari dhe nënkryetari i kuvendit, h. Abdullah Mustafa dhe h. Ylber Shahini. Në këtë mbledhje, u bë konstituimi i posteve si në vijim: 1.…

Gründungsversammlung des Dachverbandes der Albanisch-Islamischen Gemeinschaften in der Schweiz, Wahl der Führungsorgane

Am 10.12.2017 fand in den Räumlichkeiten der Wiler Moschee die Generalversammlung der Union der Albanischen Imame in der Schweiz (UAIS) statt. Dabei beschloss die UAIS ihre Transformation und schaffte so die Voraussetzungen für die Gründung des Dachverbandes der Albanischen Islamischen Gemeinschaften (DAIGS). Anschliessend wurde der DAIGS durch die Delegierten (Imame und Präsidenten bzw. Vorstandsmitglieder) aus…

Dua hatmeje nga talebetë e xhamisë shqiptare në Regensdorf

Më 11 nëntor 2017, e shtunë, pas namazit të jacisë, në xhaminë shqiptere në Regensdorf, u mbajt një program me rastin e përmbylljes së leximit të Kur’anit (hatmesë) nga ana e 6 nxënesve që kanë ndjekur në Mektebin e xhamisë, nën kujdesin e hoxhës, Mr. Ferit Zeqirit. Si zakonisht, programin e filloi imami i xhamisë,…

Dua hatmeje nga talebetë e xhamisë shqiptare në Regensdorf

Më 11 nëntor 2017, e shtunë, pas namazit të jacisë, në xhaminë shqiptere në Regensdorf, u mbajt një program me rastin e përmbylljes së leximit të Kur’anit (hatmesë) nga ana e 6 nxënesve që kanë ndjekur në Mektebin e xhamisë, nën kujdesin e hoxhës, Mr. Ferit Zeqirit. Si zakonisht, programin e filloi imami i xhamisë,…