Takim i veçantë midis imamëve dhe priftërinjve në Birmenstorf të Zvicrës

28 shtatori ishte një ditë e bukur në Zvicër, e cila u shënua me një aktivitet të bukur nga përfaqësuesit fetarë të dy religjioneve fetare në vend, atij islam dhe të krishterë, respektivisht të Kishës Reformiste dhe hoxhallarëve të Unionit të Imamëve Shqiptarë. Ndeshja u zhvillua në fushën sportive të Birmenstorf-it të kantonit të Aargau-s.…

Zvicër: Xhamia El-Hidaje, shembull në largimin e paragjykimeve midis feve

Në pasditen e së enjtes, me datë 15.09.2016, xhaminë El-Hidaje në qytetin e St. Gallenit në Zvicër, e vizitoi një grup pensionistësh prej 30 vetash nga Spitali kantonal i qytetit, vizitë kjo e cila ishte si rezultat i bashkëpunimit të gusht midis Organizatës multinacionale islame – DIGO, Spitalit kantonal dhe xhamisë El-Hidaje. Me këtë rast…