“O ju që besuat, përqafojeni fenë islame në tërësi…”

Mehas Alija Falënderimi i takon Zotit të gjithë botëve, salavatet dhe selamet i takojnë të Dërguarit të Tij, familjes, shokëve dhe gjithë atyre që e pasojnë për të mirë deri në ditën e gjykimit. Allahu i Madhërishëm në Kur’anin famëlartë thotë: “O ju që besuat, hyni në islamizmin e tërësishëm (përqafojeni fenë islame në tërësi),…

Çfarë ndërtoi Muhammedi a.s. në Medine?

Mehas Alija Falënderimi i takon Zotit të gjithë botëve, salavatet dhe selamet i takojnë të Dërguarit të Tij, familjes, shokëve dhe gjithë atyre që e pasojnë për të mirë deri në ditën e gjykimit. Allahu i Madhërim në Kur’anin famëlartë thotë: “… Ai ju zgjodhi ju (ju përcaktoi për rrugën e Tij) dhe nuk ju…

Hixhreti dhe dita ndërkombëtare e të moshuarve

Mehas Alija Falënderimi i takon Zotit të gjithë botëve, salavatet dhe selamet i takojnë të Dërguarit të Tij, familjes, shokëve dhe gjithë atyre që e pasojnë për të mirë deri në ditën e gjykimit “Besimtarë të vërtetë janë ata që besojnë fuqishëm në Allahun xh.sh. dhe në Pejgamberin e tij, dhe pastaj nuk dyshojnë, si…

Takim i veçantë midis imamëve dhe priftërinjve në Birmenstorf të Zvicrës

28 shtatori ishte një ditë e bukur në Zvicër, e cila u shënua me një aktivitet të bukur nga përfaqësuesit fetarë të dy religjioneve fetare në vend, atij islam dhe të krishterë, respektivisht të Kishës Reformiste dhe hoxhallarëve të Unionit të Imamëve Shqiptarë. Ndeshja u zhvillua në fushën sportive të Birmenstorf-it të kantonit të Aargau-s.…

Zvicër: Xhamia El-Hidaje, shembull në largimin e paragjykimeve midis feve

Në pasditen e së enjtes, me datë 15.09.2016, xhaminë El-Hidaje në qytetin e St. Gallenit në Zvicër, e vizitoi një grup pensionistësh prej 30 vetash nga Spitali kantonal i qytetit, vizitë kjo e cila ishte si rezultat i bashkëpunimit të gusht midis Organizatës multinacionale islame – DIGO, Spitalit kantonal dhe xhamisë El-Hidaje. Me këtë rast…