UBISHZ: Urim me rastin e 10 vjetorit të pavarësisë së Kosovës

St. Gallen, 15.02.2018 Të nderuar qytetarë të Republikës së Kosovës Të dashur bashkatdhetarë Vëllezër dhe motra Kam kënaqësinë dhe nderin që në emër të Unionit të Bashkësive Islame Shqiptare në Zvicër, si dhe në emër timin dhe të kryesisë, t’ju urojmë shënimin e përvjetorit të 10-të të pavarësisë së shtetit të Kosovës. Shprehim fuqishëm bindjen…

Tiranë, Kryesia e UBISHZ-së mori pjesë në Konferencën shkencore për imamët

Të shtunën, më 27.01.2018, Komuniteti Mysliman i Shqipërisë organizoi konferencën e tretë me temë “Roli i imamëve në shoqërinë moderne”, në të cilën konferencë mori pjesë edhe kryetari i Unionit të Bashkësive Islame Shqiptare në Zvicër, Mehas ef. Alija. Ne shoqëri të kryetarit të UBISHZ-së ishin edhe kryetari i Kuvendit të UBISHZ-së, H. Abdullah Mustafa…

Një klasë nxënësish nga shkolla e Mörschwilit viziton xhaminë e Rorschachut

Sot, 22.01.2018, e hënë, një klasë e nivelit të pestë, Mittelstufe, siç quhet ndryshe, nga shkolla e Mörschwilit vizitoi xhaminë shqiptare “Ikre – Lexo” në Rorschach. Me këtë rast, pas urimit të mirëseardhjes nga imami, Burim ef. Sherifi, i cili ishte i shoqëruar me kryetarin e xhamisë, Agim Kasami, nxënësit u njoftuan për bazat e…

Vizitë zyrtare e kryesisë së UBISHZ-së në xhaminë e Netstal-it në Glarus

Në kuadër të projektit “vizitë xhamive shqiptare që nuk janë anëtare në UBISHZ”, më datë 17 janar 2018, udhëheqësit e UBISHZ-ës, kryetari, sekretari dhe nënkryetari i kuvendit, vizituan xhaminë shqiptare në Netstal ku u pritën ngrohtësisht nga kryesia dhe xhemati i kësaj xhamie. Pas faljes se namazit të jacisë, kryetari i UBISHZ-ës, hfz. Mehas Alija,…

Vizitë zyrtare në xhaminë shqiptare “Bashkimi” në Buchs

Me 10 janar, 2018, në kuadër të projektit “vizitë xhamive shqiptare që nuk janë anëtare në UBISHZ“, sekretari i UBISHZ-së, Enes Koshi, së bashku me nënkryetarin e Kuvendit, H. Ylber Shahini, vizituan xhaminë „Bashkimi“ në Buchs, kantoni St. Gallen. Përfaqësuesit e UBISHZ-ës, e informuan kryesinë e kësaj xhamie për themelimin e institucionit të lartë fetar…

Konstituierung des DAIGS-Vorstandes

Am Montagabend, 18.12.2017 fand in den Räumlichkeiten der Regensdorfer Moschee die erste DAIGS-Vorstandssitzung statt. An diesem Treffen nahmen auch der Präsident und der Vizepräsident der Mitgliederversammlung, Abdullah Mustafa und Ylber Shahini, teil. Die Funktionen innerhalb des Vorstandes wurden wie folgt vergeben: 1. Hfz. Mehas ef. Alija – Präsident (gewählt an der Gründungsversammlung) 2. Dr. Bashkim…

Konstituohet kryesia e UBISHZ-së

Në mbrëmjen e së hënës, 18.12.2017, në xhaminë e Regensdorfit u mbajt mbledhja e parë e kryesisë së UBISHZ-së. Në këtë takimi, përveç kryetarit dhe anëtarëve të kryesisë, morën pjesë edhe kryetari dhe nënkryetari i kuvendit, h. Abdullah Mustafa dhe h. Ylber Shahini. Në këtë mbledhje, u bë konstituimi i posteve si në vijim: 1.…