Tribunë fetare në xhaminë shqiptare të Reinach-ut

Të shtunën në mbrëmje, 10.03.2018, në xhaminë shqiptare të Reinach-ut u mbajtë Tribuna fetare kushtuar Muhammedit a.s. Në këtë Tribunë, me ftesë të kryesisë së xhamisë, mori pjesë edhe kryetari i Unionit të Bashkësive Islame Shqiptare (UBISHZ), hfz. Mehas Alija, i cili ishte i ftuar edhe në cilësinë e ligjëruesit të Tribunës. Ai ligjëroi rreth…

Details

Urim me rastin e 7 Marsit, ditës së Mësuesit

Një urim shumë të madh për të gjithë mësuesit, ata që i dhanë dhe i japin dritë, frymë dhe shpirt mendjes, dijes, kulturës dhe traditës sonë shpirtërore dhe atdhetare. Le të rrojnë me vlera të pafunda mësuesit tanë, ashtu siç nuk sosen kurrë vlerat e dijes dhe arsimimit. Zoti i Madh e ka lartësuar dijen…

Details

Seminar me imamë për përllogaritjen e kalendarit lunar

Me 26.02.2018 ne Schlieren-Zürich u organizua Seminar rreth llogaritjes se muajve te hënës sipas përllogaritjeve astronomike dhe kuptimi i teksteve fetare për fillimin e muajve të hënës ne drite te te arriturave shkencore ne fushën e astronomisë. Seminari u organizua nga Federata e Organizatave Islame në Zvicër (FIDS), dhe në ketë seminar ligjëruan dy ekspertë…

Details

Kryetari i UBISHZ vizitoi xhaminë “Sabër” në qytetin e Winterthurit

Në mesditën e ditës së hënës, 19.02.2018, kryetari i UBISHZ-së, hfz. Mehas Alija, vizitoi xhaminë „Sabër“ në qytetin e Wintherthurit. Pas faljes së namazit të drekës, Mehas ef. Alija, iu drejtua xhematit edhe me një ligjëratë, ku foli rreth nevojës së madhe për të kuptuar më mirë personalitetin dhe përmasën tejhistorike të Muhammedit a.s. „Muhammedi…

Details