Libra
pergjigje_jomuslimaneve_ne_pyetjet_me_te_shpeshta_per_islamin_1

Përgjigje jomuslimanëve në pyetjet më të shpeshta për Islamin

Dr. Zakir Abdul Karim Naik

Kurani-ne-jeten-e-perditshme

 Kur’ani në jetën e përditshme

Haxhah Liza Abdallah (Angela Milo)

MARMADUKE.-M.-PIKTHAL

 Porosi kur’anore

Marmaduke M. Pikthal, M. Fateh Muhammad

400-keshilla-islame

 400 këshilla islame

Ahmed Izzuddin el-Bejanunij

The-Muslim-Converts-Association-of-Singapore-Darul-Arqam

The Muslim Converts’ Association of Singapore Darul Arqam

Mr. Fehim Xhafer Dragusha

Mr.-Bekim-Alimi-Zijad-Zuzo

Islamischer Religionsunterricht an Schweizer Schulen

Mr. Bekim Alimi & Zijad Zuzo

Islami-Im

ISLAMI IM – Shkalla 1

 Mr. Rejhan Neziri

Si-ta-kryej-haxhin

 Si ta kryej haxhin?

Mr. Bekim Alimi

Intervista

Tribunë fetare në xhaminë shqiptare të Reinach-ut

Të shtunën në mbrëmje, 10.03.2018, në xhaminë shqiptare të Reinach-ut u mbajtë Tribuna fetare kushtuar Muhammedit a.s. Në këtë Tribunë, me ftesë të kryesisë së xhamisë, mori pjesë edhe kryetari i Unionit të Bashkësive Islame Shqiptare (UBISHZ), hfz. Mehas Alija, i cili ishte i ftuar edhe në cilësinë e ligjëruesit të Tribunës. Ai ligjëroi rreth…

Urim me rastin e 7 Marsit, ditës së Mësuesit

Një urim shumë të madh për të gjithë mësuesit, ata që i dhanë dhe i japin dritë, frymë dhe shpirt mendjes, dijes, kulturës dhe traditës sonë shpirtërore dhe atdhetare. Le të rrojnë me vlera të pafunda mësuesit tanë, ashtu siç nuk sosen kurrë vlerat e dijes dhe arsimimit. Zoti i Madh e ka lartësuar dijen…

50 nxënës nga Gjimnazi kantonal i St. Gallenit vizituan xhaminë El-Hidaje

06.03.2018, St. Gallen – Në paraditen e ditës së martë, Bashkësinë Islame „El-Hidaje“ e vizituan dy klasat e Gjimnazit kantonal Burggraben. 50 nxënës të Gjimnazit, së bashku me mësuesit e tyre të lëndës së fesë, z. Ulrich Scherrmann dhe z. Harald Greve, përreth një orë e gjysmë patën mundësinë që të dëgjojnë historikun e xhamisë…

Ndjenja e përgjegjësisë siguresë e moralit islam

Kurani famëlartë çdo sjellje morale/koncept për të cilin intelekti i përbashkët i njerëzimit e ka pranuar si të mirë, e lavdëron dhe çdo veprim moral, çdo koncept për të cilin intelekti i përbashkët i njerëzimit e ka pranuar si të keq, e qorton. Pra sjellja e moralshme pothuajse në çdo aspekt zënë vendin qendror në…

Xhamia El-Hidaje në St.Gallen shënoi 26 vjetorin e themelimit të saj

Nga dita e premte e deri në të dielën, 23-25.02.2018, Bashkësia Islame „El-Hidaje“ në hapësirat e veta shënoi Përvjetorin e xhamisë, respektivisht 26 vjetorin e themelimit të saj. Në këtë vit ishin paraparë disa aktivitete, duke përfshirë dy ditë me radhë, të xhumanë në drekë dhe në mbrëmje, si dhe në ditën e diel, me…

Seminar me imamë për përllogaritjen e kalendarit lunar

Me 26.02.2018 ne Schlieren-Zürich u organizua Seminar rreth llogaritjes se muajve te hënës sipas përllogaritjeve astronomike dhe kuptimi i teksteve fetare për fillimin e muajve të hënës ne drite te te arriturave shkencore ne fushën e astronomisë. Seminari u organizua nga Federata e Organizatave Islame në Zvicër (FIDS), dhe në ketë seminar ligjëruan dy ekspertë…

Kryetari i UBISHZ vizitoi xhaminë “Sabër” në qytetin e Winterthurit

Në mesditën e ditës së hënës, 19.02.2018, kryetari i UBISHZ-së, hfz. Mehas Alija, vizitoi xhaminë „Sabër“ në qytetin e Wintherthurit. Pas faljes së namazit të drekës, Mehas ef. Alija, iu drejtua xhematit edhe me një ligjëratë, ku foli rreth nevojës së madhe për të kuptuar më mirë personalitetin dhe përmasën tejhistorike të Muhammedit a.s. „Muhammedi…

Kryesia e UBISHZ-së mori pjesë në Koncertin Islam në Kreuzlingen

Sot, më 18.02.2018, ditë e diel, në qytetin e Kreuzlingenit u mbajtë koncerti tradicional islam, që, tashmë, disa vite me radhë e organizon xhamia shqiptare „Hena e Re“. Në këtë eveniment mori pjesë edhe kryesia e Unionit të Bashkësive Islame Shqiptare në Zvicër, me në krye kryetarin, hfz. Mehas Alija. Kreu i UBISHZ-së më këtë…