UBISHZ: Urim me rastin e 10 vjetorit të pavarësisë së Kosovës

St. Gallen, 15.02.2018 Të nderuar qytetarë të Republikës së Kosovës Të dashur bashkatdhetarë Vëllezër dhe motra Kam kënaqësinë dhe nderin që në emër të Unionit të Bashkësive Islame Shqiptare në Zvicër, si dhe në emër timin dhe të kryesisë, t’ju urojmë shënimin e përvjetorit të 10-të të pavarësisë së shtetit të Kosovës. Shprehim fuqishëm bindjen…

Imami shqiptar në kontekstin evropian, me theks të veçantë në Zvicër*

Mehas Alija Falënderimet e sinqerta tonat janë për Zotin e Lartë, Allahun xh.sh. I dërgojmë salavat e përshëndetje të zemrës, krenarisë së njërëzimit, Muhammedit a.s. I nderuari kryetar i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, Skender ef. Bruçaj Të nderuar myftinjë të Shqipërisë, Të dashur imamlerë, hatibë, mualimë, teologë, si dhe ju, shumë të respektuar mysafirë dhe…

Tiranë, Kryesia e UBISHZ-së mori pjesë në Konferencën shkencore për imamët

Të shtunën, më 27.01.2018, Komuniteti Mysliman i Shqipërisë organizoi konferencën e tretë me temë “Roli i imamëve në shoqërinë moderne”, në të cilën konferencë mori pjesë edhe kryetari i Unionit të Bashkësive Islame Shqiptare në Zvicër, Mehas ef. Alija. Ne shoqëri të kryetarit të UBISHZ-së ishin edhe kryetari i Kuvendit të UBISHZ-së, H. Abdullah Mustafa…

Vizitë zyrtare e kryesisë së UBISHZ-së në xhaminë e Netstal-it në Glarus

Në kuadër të projektit “vizitë xhamive shqiptare që nuk janë anëtare në UBISHZ”, më datë 17 janar 2018, udhëheqësit e UBISHZ-ës, kryetari, sekretari dhe nënkryetari i kuvendit, vizituan xhaminë shqiptare në Netstal ku u pritën ngrohtësisht nga kryesia dhe xhemati i kësaj xhamie. Pas faljes se namazit të jacisë, kryetari i UBISHZ-ës, hfz. Mehas Alija,…

Vizitë zyrtare në xhaminë shqiptare “Bashkimi” në Buchs

Me 10 janar, 2018, në kuadër të projektit “vizitë xhamive shqiptare që nuk janë anëtare në UBISHZ“, sekretari i UBISHZ-së, Enes Koshi, së bashku me nënkryetarin e Kuvendit, H. Ylber Shahini, vizituan xhaminë „Bashkimi“ në Buchs, kantoni St. Gallen. Përfaqësuesit e UBISHZ-ës, e informuan kryesinë e kësaj xhamie për themelimin e institucionit të lartë fetar…

Konstituierung des DAIGS-Vorstandes

Am Montagabend, 18.12.2017 fand in den Räumlichkeiten der Regensdorfer Moschee die erste DAIGS-Vorstandssitzung statt. An diesem Treffen nahmen auch der Präsident und der Vizepräsident der Mitgliederversammlung, Abdullah Mustafa und Ylber Shahini, teil. Die Funktionen innerhalb des Vorstandes wurden wie folgt vergeben: 1. Hfz. Mehas ef. Alija – Präsident (gewählt an der Gründungsversammlung) 2. Dr. Bashkim…

Gründungsversammlung des Dachverbandes der Albanisch-Islamischen Gemeinschaften in der Schweiz, Wahl der Führungsorgane

Am 10.12.2017 fand in den Räumlichkeiten der Wiler Moschee die Generalversammlung der Union der Albanischen Imame in der Schweiz (UAIS) statt. Dabei beschloss die UAIS ihre Transformation und schaffte so die Voraussetzungen für die Gründung des Dachverbandes der Albanischen Islamischen Gemeinschaften (DAIGS). Anschliessend wurde der DAIGS durch die Delegierten (Imame und Präsidenten bzw. Vorstandsmitglieder) aus…

UISHZ transformohet në Union të Bashkësive Islame Shqiptare në Zvicër, zgjedhet kryesia e re

Me datë 10.12.2017, e diel, në xhaminë e Wilit, u mbajt Kuvendi i UISHZ-së, me ç’rast u miratua vendimi për transformimin e UISHZ-së në një Union të Bashkësive Islame Shqiptare në Zvicër (UBISHZ), si dhe u zgjodh kryesia e re. Ky takim u mbajt në prezencë të një numri të madh delegatësh, përfshirë kryetarë dhe…