Seri seminaresh për të rinjtë muslimanë shqiptarë në Zvicër

Në kuadër të organizimit të seminareve për të rinjtë muslimanë shqiptarë Unioni i Imamëve Shqiptarë në Zvicër (UISHZ) nën moton “Jo ekstremizmit dhe fanatizmit fetar të dëmshëm në emër të Islamit” më 30 prill 2017, pas dite, në “Xhaminë e Bardhë” në Aarburg të kantonit Aargau organizoi seminarin e parë të kësaj serie. UISHZ synon…

Rrymat selefiste dhe pikëpamjet e tyre lidhur me el-vela’ ve’l-bera’-në (lojalitetin dhe distancimin)

Autor: Joas Wagemakers Nga gjermanishtja: Rejhan Neziri 1. Hyrje Çdokush që tanimë e ka vizituar së paku një web faqe selefiste, ai duhet ta ketë kuptuar rëndësinë e “metodës” (menhexh sh. menahixh) në selefizëm. Me këtë nënkuptohet një shprehje e cila shënon zbatimin praktik të parimeve të besimit në fusha të ndryshme të jetës. Në…

Gllarus: Tribunë fetare kushtuar natës së madhe të Israsë dhe Miraxhit

Në mbrëmjen e së shtunës, 22.04.2017, kryetari i UISHZ, Mr. Nehat Ismaili, së bashku me sekretarin, hfz. Mehas Alija, morën pjesë në Tribunën fetare të organizuar nga xhamia shqiptare në qytetin e Netstalit, Gllarus. Tribuna organizohej me rastin e natës së madhe të Israsë dhe Miraxhit. Kryetari, Nehat ef. Ismaili foli rreth pjesës së parë…