St. Gallen: Në xhaminë El-Hidaje u shënua Dita e Alfabetit shqip

Të dielën pas dite, më 27.11.2016, pas faljes së namazit të drekës, në xhaminë El-Hidaje, në St. Gallen të Zvicër, u shënua edhe këtë vit Dita Alfabetit të gjuhës shqipe, siç njihet ndryshe edhe si 22 Nëntori. Ky është viti i tretë me radhë që në xhaminë El-Hidaje shënohet në mënyrë të veçantë Dita e…

Deklaratë për financimin e xhamive shqiptare në Zvicër*

“Ne, imamë dhe kryesi xhamish pranë UISHZ-së, shprehemi të indinjuar që disa media dhe disa qarqe të caktuara këtu në Zvicër, përmes etiketimeve dhe mos verifikimit të drejtë të fakteve tentojnë ta njollosin imazhin e imamit dhe të xhamisë shqiptare në Zvicër dhe ta lënë në hije kontributin e tyre të pakrahasueshëm në integrimin e…

Fetva: Obduksioni nga pikëpamja Islame

Fetvaja nr.6 WAM (Lidhja e Muslimanëve të kantonit Aargau), deri te Departamenti për Fetva pranë UISHZ-së, ka parashtruar këtë çështje: Abdulmalik Alahvalah, perfaqësues i WAM (Lidhja e Muslimaneve te Aargaus), pyet në lidhje me obduksionin për raste të ndryshme, vrasje, aksidente, etj. Cili është qëndrimi islam në lidhje me këtë temë, a lejohet një gjë…