Seminar njëditor me imamët: “Radikalizimi dhe preventivat kundër tij”

Në kuadër të përfitimit të njohurive lidhur me temat aktuale që kanë të bëjnë me radikalizimin e të rinjëve në sfera të ndryshme të jetës, Unioni i Imamëve Shqiptarë dhe Universiteti i Freiburgut, gjatë fundjavës që po lëmë mbrapa, më 21 janar, 2017, organizuan seiminar njëditorë në lokalet e xhamisë në Regensdorf. Ky seminar kishte…

Kryesia e UISHZ-së u takua me zt. Rafet Hajdari, ushtruesi i detyrës së Ambasadorit të RM-së në Bern

“Të hënën (16.01.2017) pata kënaqësinë t’a takoj ushtruesin e detyrës së Ambasadorit të R. së Maqedonisë në Bern, zt. Rafet Hajdari, të cilit i urova angazhimin e tij në misionin e ri në Zvicër, duke i dëshiruar mirëseardhje dhe suksese në punën e tij. Me theks të veçantë e njoftova me Unionin e Imamëve Shqiptarë…

Intervistë me Mr. Rehan Nezirin në lidhje me debatin mbi lëndën e notit

Rehan Neziri është imam në Bashkësinë Islame Shqiptare në Kreuzlingen. Ai angazhohet si këshilltar në shkollat e qytetit kur janë në pyetje çështjet rreth Islamit. Ai nuk shpreh mirëkuptim për refuzimin e lëndës së notit. Thurgauer Zeitung, 12 janar 2017 Z. Neziri, a ndodhin shpesh mospajtime midis rregullave të shkollës dhe atyre të Kur’anit? Në…

Muslime in der Schweiz: Bekim Alimi

Von allen hiesigen Muslimen hatte er 2016 den grössten Auftritt: Rund eineinhalb Millionen Zuschauer verfolgten allein im Deutschschweizer Fernsehen die Feier zur Eröffnung des neuen Gotthard-Basistunnels – und sahen damit auch Bekim Alimi am Werk. Zusammen mit anderen Geistlichen segnete er am 1. Juni das Jahrhundertbauwerk und bat Allah um Sicherheit und Brüderlichkeit. «Erleichtere den…

UISHZ me ekspozitë për Muhammedin a.s.

Të dielën, me datë 18.12.2016, Unioni i Imamëve Shqiptarë në Zvicër (UISHZ), me rastin e muajit të Mevludit, respektivisht muajit të lindjes së Muhammedit a.s., Rebiul-evvel, organizoi ekspozitën tre ditore për Muhammedit a.s. Sivjet ekspozita u hap në xhaminë shqiptare në Salmsach, të kantonit Turgau, me ç’rast nga e xhumaja, 16.12.2016, deri të dielën në…