Seminar njëditor me imamët: “Radikalizimi dhe preventivat kundër tij”

Në kuadër të përfitimit të njohurive lidhur me temat aktuale që kanë të bëjnë me radikalizimin e të rinjëve në sfera të ndryshme të jetës, Unioni i Imamëve Shqiptarë dhe Universiteti i Freiburgut, gjatë fundjavës që po lëmë mbrapa, më 21 janar, 2017, organizuan seiminar njëditorë në lokalet e xhamisë në Regensdorf. Ky seminar kishte…

Kryesia e UISHZ-së u takua me zt. Rafet Hajdari, ushtruesi i detyrës së Ambasadorit të RM-së në Bern

“Të hënën (16.01.2017) pata kënaqësinë t’a takoj ushtruesin e detyrës së Ambasadorit të R. së Maqedonisë në Bern, zt. Rafet Hajdari, të cilit i urova angazhimin e tij në misionin e ri në Zvicër, duke i dëshiruar mirëseardhje dhe suksese në punën e tij. Me theks të veçantë e njoftova me Unionin e Imamëve Shqiptarë…

Intervistë me Mr. Rehan Nezirin në lidhje me debatin mbi lëndën e notit

Rehan Neziri është imam në Bashkësinë Islame Shqiptare në Kreuzlingen. Ai angazhohet si këshilltar në shkollat e qytetit kur janë në pyetje çështjet rreth Islamit. Ai nuk shpreh mirëkuptim për refuzimin e lëndës së notit. Thurgauer Zeitung, 12 janar 2017 Z. Neziri, a ndodhin shpesh mospajtime midis rregullave të shkollës dhe atyre të Kur’anit? Në…